Route Oldenkotte

Met deze route zoek je de buurtschap Oldenkotte op! De prachtige route begint in Eibergen en langs de natuur rij je naar Rekken, om vervolgens Oldenkotte te bereiken.

Kerk oldenkotte
Vlak op de grens!

Buurtschap Oldenkotte

Oldenkotte (in het Duits: Oldenkott) is een buurtschap vlak bij Rekken, precies op de Nederlands-Duitse grens. Het Nederlandse gedeelte ligt in de gemeente Berkelland, het Duitse gedeelte is onderdeel van de gemeente Vreden. Ongeveer 200 meter bij Oldenkotte stroomt het riviertje de Berkel Nederland binnen.

Het 'dorpje' bestaat uit niet veel meer dan een enkele straat bebouwing, aan Nederlandse zijde de Oldenkotse weg genaamd. Tot begin jaren 90 bepaalde het grenskantoor, halverwege de straat, het gezicht van de buurtschap. Met het openstellen van de grens met Duitsland zijn slagboom en douanier verdwenen.

Bron: Wikipedia

Route Oldenkotte
Zoek de grens op

Gebruik onze route

Deze route hoef je natuurlijk niet zelf uit te zoeken. Maak eenvoudig gebruik van deze route door op je telefoon de ANWB Eropuit app te downloaden. Onze E-choppers beschikken over een telefoonhouder zodat je volledig, handsfree de routes kan bekijken. Dus installeer de app, voer de juiste knooppunten in en je bent klaar om op pad te gaan!

Klik hier om de route Oldenkotte te bekijken.